Muş

Muş'ta "Tarım Sektörü Tanıtım" projesi

12:20 23 Mayıs 2016
Muş'ta "Tarım Sektörü Tanıtım" projesi

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanan "Tarım Sektörü Tanıtım" projesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından kabul görülerek onaylandı.

"Tarım Sektörü Tanıtım" projesi, DAKA'nın, 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) Programı kapsamında kabul edildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, proje süresinin 3 ay olduğunu belirtti.

Projenin temel amacının, kentte tarım sektöründe faaliyet gösteren yetiştiricilere, üreticilere ve yatırımcılara yönelik tarım potansiyelini ortaya koyan bir kaynak oluşturmak olduğunu bildiren Çolakoğlu, şunları ifade etti:

"İlimizin tarım potansiyelini ulusal boyutuyla tanıtmak, tarımsal alanda yatırım yapılması gereken bir il olduğunu göstermek, hayvan ve arazi varlığı bakımından ne kadar büyük potansiyele sahip olduğunu göstermek, Muş'ta Tarım Sektörü Tanıtımı projesiyle tarım sektörü alt faaliyet alanı olan bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünleri yetiştiriciliğini kapsayacak şekilde bir tanıtım gerçekleştireceğiz. Ayrıca projeyle müdürlüğümüze paydaş konumunda bulunan üretici ve yetiştirici birliklerin vizyon, amaç ve hedef belirlemesine katkı sağlamak istiyoruz. Projemiz ilimize, tarım sektörüne ve kurumumuza hayırlı olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.