Muş

Kanser hastası çocuklardan koro

14:22 25 Mayıs 2016
Kanser hastası çocuklardan koro

Muş'ta kanser hastası ve ailelerinde kanser hastası bulunan çocuklardan koro oluşturuldu.

Görme engelli müzik öğretmeni Caner Keser öncülüğünde haftada 3 gün hazırlık yapan koro, 18-25 Eylül'de yapılacak Uluslarası Onkoloji Günleri'nde sahne alacak.

Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği (ONKO-SEV) Başkanı Tekin Güler, yaptığı açıklamada, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Onkoloji Günleri'nin 8'incisinin bu yıl Muş'ta gerçekleştirileceğini söyledi.

Hasta ve ailesinde kanser hastası olan çocukları birleştirerek bir sinerji oluşturduklarını dile getiren Güler, "Bu koronun hocasının da görme engelli olmasıyla bu iki özellikle grubu bir araya getirerek güzel bir şey ortaya çıkacağını düşünüyoruz." dedi.

Evde destek programı kapsamında çocukların topluma kazandırılması ve normal hayatlarına devam etmelerini ümit ettiklerini ifade eden Güler, "Bu çocukları kanserin olumsuz etkilerinden kurtulararak normal hayata kazandırmayı, onların özel olduklarını hissettirmeyi istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Güzel Sanatlar Lisesinde müzik öğretmenliği yapan Caner Keser de çocuklarla ONKO-SEV aracılığıyla bir araya gelme imkanı bulduklarını belirtti.

Kendisinin de görme engelli olmasından dolayı sürekli toplumsal projelerin içerisinde bulunmaya çalıştığını kaydeden Keser, "Hem bu çocukların özel durumu, hem de benim özel durumum birleşti. Birbirimizden destek alıyoruz. Bu özel çocuklarla çalışmak oldukça keyifli." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.