Muş

Muş'ta "Bilim Söyleşileri" konferansı

18:26 31 Mayıs 2016
Muş'ta "Bilim Söyleşileri" konferansı

Muş Bilim ve Sanat Merkezi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Bilim ve Teknik Dergisi işbirliğinde "Bilim Söyleşileri" konferansı düzenledi.

Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen konferansta konuşan Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan,TÜBİTAK ile öğrencilerin zihin pencerelerinin açıldığını belirterek, "TÜBİTAK ile Bilim ve Teknik Dergisinden hocalarımız öğrencilerimize seminerler veriyorlar. Çocuklarımıza vizyon kazandıran bu seminerler ile zihinlerinde pencereler açılıyor. Emeği geçen Bilim Sanat Merkezi idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederim" dedi.

Konferansın öğrenciler üzerinde çok büyük bir fayda sağladığına inandığını vurgulayan Muş Bilim ve Sanat Merkezi Murat Taşdemir, "TÜBİTAK ile Bilim Sanat Merkezi'nin ortak yaptığı bir söyleşidir. Bu söyleşinin çocuklar üzerinde çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Özellikle atom üzerinde güncel olan çalışmalar var. Ülkemizin kalkınması adına nelere dikkat edilmesi gerekiyorsa bilim ile ilgili sunumlar yapıldı. Öğrenciler, uzun süredir içeride olmalarına rağmen sıkılmayıp, beğendiklerini söylediler. Bunları tekrardan devam ettireceğiz." diye konuştu.

Konferansın konuğu Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Eren Kalay da, nano etnoloji alanında atom fiziği, atomun parçacıkları, atomun yapısı konularında katılımcılara bilgi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.