Muş

Muş hayvan bakımevi hizmete başladı

18:29 31 Mayıs 2016
Muş hayvan bakımevi hizmete başladı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, yapımı tamamlanan hayvan bakımevinde incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Asya, yaptığı açıklamada, Muş-Bitlis Karayolu üzerinde yapılan barınakla kentteki sokak hayvanları sorununun çözüme kavuşacağını söyledi.

Başkan Asya, vatandaşların yaşayabileceği olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Sokak hayvanlarının giderek artması ve bazı saldırı olayları dolayısıyla vatandaşların tedirgin olduğunu dile getiren Asya, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ortak bir proje yaptıklarını, bunu da hayata geçirmenin mutluluğu içinde olduklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Asya, şöyle konuştu:

"Toplamda 755 bin lira maliyeti olan bu barınağımızın içerisinde 105 metrekarelik idari bina, 110 metrekarelik bir hayvan tedavisi için klinik, 10 adet hayvan barınakları ve güvenlik kulübesi bulunmaktadır. Çevre düzenlemesini de tamamladığımız barınakta, sokaklardaki başıboş hayvanlar ekiplerimiz tarafından toplanmaya başlandı. Barınağa alınan bütün hayvanlar, dezenfekte edilerek, bakımları yapılıyor. Veteriner hekimlerimiz nezaretinde sağlık sorunu olan hayvanların ihtiyaçları karşılanıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.