Muş

MŞÜ'de mezuniyet töreni

22:48 10 Haziran 2016
MŞÜ'de mezuniyet töreni

Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Muş Valisi Seddar Yavuz,, başarının sadece yüksek not alarak en iyi meslek sahibi olmak anlamına gelmediğini söyledi.

Muş Alparslan Üniversitesi'nde (MŞÜ), 2015-2016 akademik yılında mezun olan öğrenciler törenle diplomalarını aldı.

Vali Yavuz, "İyi bir insan olmanın yolunu bulmalıyız. Eğer iyi insan olamazsak ne kendimiz için ne toplum için ne dünya için faydalı olamayız." dedi.

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ise, "Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları olarak kıskandırıcı bir geleneğin varisleriyiz. Bu geleneğin can suyu da İslamdır. İslam'ı organize ve disipline bir değerler bütünü ve gerçekte bir medeniyet projesi olarak görmek ne kadar önemli ise bu bütünün kılcal damarlarına kadar nüfuz eden ve onu canlı tutan diriltici gücün ilim olduğunu anlamak da o kadar önemlidir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere diplomaları verildi.

Mezuniyet törenine AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, kamu kurum amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.