Muş

Muş'ta dilenci operasyonu

14:09 23 Haziran 2016
Muş'ta dilenci operasyonu

Muş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayında sayıları artan dilenciler ile seyyar satıcılara yönelik operasyon düzenledi.

Vatandaşların şikayetleri üzerine kent merkezindeki farklı noktalarda çalışma yapan zabıta ekipleri, topladıkları dilencileri kentin dışına taşıdı.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, ramazanı fırsat bilerek vatandaşların dini duygularını sömüren dilenciler ile seyyar satıcılara yönelik operasyonlara aralıksız devam edeceklerini bildirdi.

Daha önce de gerçekleştirilen operasyonlarda toplanarak kent dışına götürülen dilencilerin geri geldiğini anımsatan Asya, "Operasyonda yakalanan dilencilere 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 33. maddesi gereğince yasal işlem ve cezai işlem uygulanarak üzerlerindeki paralara da el konulmuştur. Aynı şekilde kaldırımları işgal eden seyyar satıcılara yönelik ekiplerimiz çalışma başlattı.Vatandaşların herhangi bir sorunla karşılaşmaması için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz. Hiç kimse izinsiz cadde ve kaldırımlarda seyyar satıcılık yapamayacak." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.