Muş

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

15:31 29 Haziran 2016
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Muş'ta sendika başkanları, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

Eğitim Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, dış politikada normalleşmenin yaşandığı dönemde, saldırının uluslararası havalimanında gerçekleşmesini düşündürücü bulduğunu bildirdi.

Barışan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu saldırı hepimizi gerçekten yaralamıştır, üzmüştür. Milletimizin başı sağolsun. Ölenlere rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Ülkemizin komşularıyla ve Ortadoğu'daki bazı devletlerle politika değişikliğine gitmesi bazılarını rahatsız etmiş olacak ki bu saldırıyı gerçekleştirdiler. Bu da ülkemizin attığı adımların ne kadar isabetli olduğunu göstermektedir. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar, bu tür saldırılar kardeşliğimize halel getirmeyecektir. Bu tür durumlarda birbirimize daha çok kenetlenmeliyiz, birbirimize sahip çıkmalıyız. Kardeşliğimizi güçlendirmeliyiz ki bu tür nifak tohumlarına fırsat vermeyelim. Aksi bir durum olduğu zaman bizi nelerin bekleyeceğini tahmin etmeliyiz."

Türkiye'nin son yıllarda siyasi, kültürel ve ekonomik alanda çok güzel hamleler gerçekleştirdiğini kaydeden Barışan, "Son politika değişikliğiyle özellikle bazı dış güçlerin Ortadoğu'daki alanlarını daralttı. Bu noktada hükümetin attığı adımları çok olumlu buluyorum. Devletin bu politikası bölge halkını gerçekten daha güçlü bağlarla birbirine bağlamış batıyla doğu, kuzeyle güney daha çok kenetlenmiştir. Bu noktada bu tür saldırılar asla bizi ümitsizliğe sevk etmeyecektir. Asla bizi birbirimizden koparmayacaktır. Dış güçlerin bizimle uğraşması bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzu da göstermektedir." ifadelerini kullandı.

AFAD-Sen Genel Başkanı Ayhan Çelik ise, hain saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Çelik, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Ülkemizin istikrarını hedef alan birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya yönelik hareket eden şer odaklarınca düzenlenen terör saldırısı sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu hassas dönemde milletimizin, her türlü tahrik edici eyleme karşı, sağduyu ve itidalle yaklaşmasını temenni ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.