Muş

Muş'taki sel felaketi

13:20 06 Temmuz 2016
Muş'taki sel felaketi

Muş'un Korkut ilçesinde, 13 gün önce etkili olan yağış sonrası oluşan sel sularına kapılan 4 aylık bebek Yunus Süngür'ü arama çalışmaları devam ediyor.

İlçeye bağlı Karakale ve Dereiçi köylerinin bulunduğu bölgede dere yatağının taşması sonucu sele kapılan bebeğin bulunması için ekipler çalışmalarına devam ediyor.

Jandarma, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ve köy korucularının katılımıyla devam eden arama çalışmaları, 13'üncü gününde de sonuç vermedi. Sel sularına kapılan Süngür ile ilgili bir ize rastlanmadı.

Çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklama yapan AFAD İl Müdürü İbrahim Tanış, sel bölgesi ve Karasu Nehri'nde çalışmaların devam ettiğini, bebek bulununcaya kadar çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Tanış, "24 Haziran'da Muş'un Korkut ilçesi Karakale beldesinde meydana gelen sel felaketinden dolayı sele kapılan 4 aylık bebeğimizi arama tarama faaliyetleri halen devam etmektedir. Van'dan gelen köpekli arama kurtarma timi ile birlikte yaklaşık olarak Karakale'den başlayıp Eşmepınar civarlarına kadar, Karasu Nehri'ni de kapsayacak şekilde arama ve tarama devam etmektedir. Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda halen arama ve tarama işlemlerimiz devam etmektedir. Tabii ki emir gelene kadar biz bu arama ve tarama işlemlerini devam ettireceğiz." diye konuştu.

İbrahim Tanış, dün itibarıyla Eşmepınar yakınlarında Karasu Nehri'nin üzerinde biriken ve selle gelen bütün malzemeler arasında da ekiplerin aramaları sürdürdüğünü, ancak bebekten bir ize ulaşılamadığını kaydetti.

Korkut ilçesine bağlı Karakale ve Dereiçi köylerinin bulunduğu bölgede, 24 Haziran'da şiddetli yağış nedeniyle dere yatağı taşmış, Orgün Süngür yönetimindeki otomobil sel sularına kapılmıştı. Otomobildeki Yasemin ve Yusuf Süngür hayatını kaybetmiş, Canan ve Ela Süngür ile Songül Demir de yaralanmıştı. Otomobildeki 4 aylık bebek Yunus Süngür de akıntıya kapılarak kaybolmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.