Muş

Muş'ta 25 bin mutfak tüpü incelendi

14:21 25 Ağustos 2016
Muş'ta 25 bin mutfak tüpü incelendi

Muş'ta 25 bin 344 mutfak tüpünün uygunluk açısından incelendiği bildirildi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen "Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı Toplantısı"nda konuşan Vali Seddar Yavuz, kent genelindeki akaryakıt ve LPG istasyonlarının denetimlerinin yıl boyunca yapıldığını söyledi.

Kent merkezi ve ilçelerindeki 71 akaryakıt ve LPG istasyonundan 29’una yapılan denetimlerde 27 ulusal marker ölçümü, 75 damga ve miktar kontrolü ile otomasyon sistemi kontrolleri yapıldığını anlatan Vali Yavuz, "Tabela ve pompa fiyatlarında fark olduğu tespit edilen 5 istasyonda gerekli işlemler yapılarak gereği için EPDK’ya yazı yazılmıştır. Haziran ayında el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan mutfak tüplerine yönelik il merkezi ve ilçelerinde bulunan 19 hurdacıda yapılan müşterek denetimde, 411 tüp imha edilmiştir." dedi.

Vali Yavuz, temmuz ve ağustos ayında il merkezi ve ilçelerinde bulunan 34 LPG mutfak tüpü bayisine yapılan müşterek denetimlerde, 25 bin 344 tüpün uygunluk açısından incelendiğini kaydetti.

Muş'un giriş çıkış yol kontrol noktalarında 60 aracın denetlendiği aktaran Vali Yavuz, akaryakıt istasyonlarına yönelik yapılan denetimlerde ise 13 ulusal marker ölçümü yapıldığını bildirdi.

Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Şahin, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan ile ilgili kurum temsilcileri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.