Muş

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Muş'ta:

18:03 22 Eylül 2016
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Muş'ta:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "AK Parti iktidarından önce Muş, kıyıda, köşede unutulmuş bir ildi. Hiçbir yatırım yoktu. Muş bizim dönemimizde şaha kalktı." dedi.

Açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Muş'a gelen Eroğlu, Vali Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ve kurum amirleri tarafından karşılandı.

Eroğlu, Vali Yavuz'u makamında ziyaret ettikten sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 72 milyon lira değerindeki 8 tesisin temel atma töreni için kente geldiğini söyledi.

- "12 projeden 11'ini tamamladık"

Kentte Karasu ıslah projesinin en önemli sorunlardan biri olduğunu ve bunu büyük ölçüde çözdüklerini vurgulayan Eroğlu, şunları söyledi:

"Merkez ve ilçelerdeki dere ıslahları projelerinin temelini atacağız. Tesislerimizin hayırlı olmasını diliyorum. Kente, 11 müjdeyle geldik. Daha önce 12 müjde vermiştik. Müjdelerimizin toplam değeri 174 milyon lira oldu. Bugün bir takım gelir getiren projelerimiz var. Ormanlık arazileri parselleyerek, köylerdeki hanelere kura ile dağıtacağız. 3 yıllık bakımı ve masrafları bize ait, geliri 49 yıl vatandaşlarımıza ait örnek çalışmalarımız olacak. 2 bin ceviz, bin 500 sedir ve bin 500 dut fidanını dağıtacağız. DSİ, özellikle dere ıslahı ve 25 bin dekar arazinin sulamasını sağlayacak proje hazırladı. Orman Genel Müdürlüğümüz bin dekar alanda ağaçlandırma, 2 bin dekar alanda mera ıslahı yapacak."

Bu yıl 4 köyde 2 bin dekar alanda 68 bin 100 badem, ceviz, alıç ve dut gibi gelir getirici fidan dikeceklerini belirten Eroğlu, daha önce söz verdikleri 12 projeden 11'ini tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dilesgetirdi.

- "Muş bizim dönemimizde şaha kalktı"

"AK Parti iktidarından önce Muş, kıyıda köşede unutulmuş bir ildi. Hiçbir yatırım yoktu. Muş bizim dönemimizde şaha kalktı." diyen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız, başbakan olduğu dönemde kente ayrı bir önem verdi. Şu ana kadar 7 milyar liralık bir yatırım yapıldı. Çok şükür burada en çok yatırım yapan bakanlıklar arasında birinciyiz. Arkasından Ulaştırma ve Milli Eğitim Bakanlıkları geliyor. Muş bizim dönemimizde şaha kalktı. Üniversite, hastane, barajlar, göletler yapıldı. Biz, Muş kent merkezindeki dereleri ıslah ediyoruz. Buraları çiçek gibi yapacağız. 4 milyon toprağı fidanla buluşturduk. Bunlar çok önemli projelerdir. Buralardaki vatandaşların kırsal kalkınması için 112 milyon lira harcayacağız. Sağlık Bakanlığımızın yatırımları ortada. Yeni devlet hastaneleri yapıldı ve vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşımı kolaylaştı. Biz geldiğimizde bir ambulans vardı şimdi ise 45'e yükseldi. Eğitimde sınıf başına düşen öğrenci sayısı 26'ya düştü. Batıda birçok ilde bu yok. Ulaştırma Bakanlığımız burada büyük projeler hayata geçirdi."

Bakan Eroğlu, temel atma törenine katılmak üzere valilikten ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.