Muş

Muş'ta okul çevrelerinde güvenlik tedbirleri artırıldı

15:54 23 Eylül 2016
Muş'ta okul çevrelerinde güvenlik tedbirleri artırıldı

Muş Valisi Seddar Yavuz, okul giriş çıkış saatlerinde okul çevresinde okulla ilişiği olmayan kişilerin görülmesi durumunda bu kişiler hakkında işlem yapılacağını bildirdi.

Vali Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, merkez ve ilçelerde bulunan ilk, orta, lise ve dengi okulların çevresinde bazı tedbirlerin alınacağını aktardı.

Yavuz, şunları kaydetti:

"Muş sınırları içinde okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, kavga, taciz vb. olayların önüne geçilmesi, okul çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak okul ile ilişiği olmayan işsiz güçsüz, boşta gezen kişilerin okul çevresini mekan tutmalarının ve okul çevresinde kesici ve delici aletlerin taşınmasının önlenmesi amacıyla Valiliğimizce alınan karar doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekiplerce çalışmalar devam etmektedir. Valiliğimizin aldığı karar doğrultusunda okul giriş çıkış saatlerinde okul çevresinde okulla ilişiği olmayan kişilerin görülmesi durumunda 5326 sayılı Kabahatler Kanununun ilgili maddesi gereğince işlem yapılacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.