Muş

Muş'ta fazla bagaj sorunu

15:19 25 Eylül 2016
Muş'ta fazla bagaj sorunu

Muş'ta, şehirlerarası otobüslerde seyahat eden vatandaşların beraberlerinde fazla bagaj taşımaları otobüs firmalarını zor durumda bırakıyor.

Muş'ta batı illerinde yaşayan akrabalarını ziyarete giden vatandaşların beraberinde götürdükleri gıda ve eşyalar, otobüs firmalarının bagaj sıkıntısı yaşamasına neden oluyor.

AA Muhabirine sıkıntılarını anlatan Muş Ovası Turizm yetkilisi Mazhar Özkan, yaz tatilini geçirme veya büyük şehirlerde yaşayan akrabalarını ziyaret etmeye giden vatandaşların, beraberlerinde götürdükleri fazla bagajların otobüs firmalarına zor anlar yaşattığını söyledi.

Sonbahar mevsiminde batı illerinde yaşayan vatandaşların da memleketlerinden kışlık gıda götürmeleriyle yolcu otobüslerinin adeta kamyon gibi yük taşımak zorunda kaldığını hatırlatan Özkan, "Biz burada resmen yolcu değil, kamyonlar gibi nakliye işi yapıyoruz. Buradan batıya giden yolcularımız başta soğan, patates, yoğurt, yorgan, yatak ve her türlü ev eşyalarını götürüyor. Bazıları batıda yaşayan akrabalarına, bazıları ise yaz tatili geçirmek için Muş'a gelenlerden oluşuyor. Buradan gidenler adeta yeni bir ev kuruyor gibi eşya taşıttırıyor. Bu açıdan firmalarımız büyük sıkıtı yaşıyor. Kalkış saatlerinde gecikmelere neden oluyorlar. Ayrıca her otobüse yaklaşık 6-7 ton bagaj yükleniyor." diye konuştu.

Bagajların yerleştirilmesi için uzun uğraşlar verdiklerini ve zaman zaman yolcu firma yetkilileri arasında tatsızlıklar yaşandığını anımsatan Özkan, vatandaşların haklı yanlarının olduğunu, ancak ölçüyü kaçırmamaları gerektiğini ifade etti.

Otobüs şoförü Mutlu Kınık ise özellikle sonbahar mevsiminde bagajlarda büyük sıkıntı yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:

"5 ton bagaj ile sefer yapmak zorunda kalıyoruz. Batıda yaşayan vatandaşlar memleketlerinde kışlık gıda malzemesi götürüyor. Özellikle Bursa, İstanbul ve İzmir seferlerinde bagajlar kapasitesinin iki katı yükle doluyor. Normalde lastiklerin ömrü bir yıl iken, aşırı yükten dolayı altı ayda bir lastik değiştirmek zorunda kalıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.