Muş

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Polat:

11:27 03 Kasım 2016
MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Polat:

Polat, yaptığı yazılı açıklamada, kurum ve kuruluşlar arasında gerçekleşen ortak çalışma ve projelere yer vererek, gelecek dönem uygulanması söz konusu olan projelerin ilin kalkınması için önem arz ettiğini belirtti.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Muş'un saklı pek çok değeri olduğunu, bu çerçevede önemli bir kaynağın da jeotermal enerji olduğunu bildirdi.

Açıklamasında, üniversite olarak özellikle ilin kalkınmasında kurumlar arası ilişkilerin iyi olmasına ve ortak projelerde beraber çalışılmasının önemine dikkat çeken Polat, kurum olarak bunun faydalarını gördüklerini, bazı proje çalışmalarının farklı kurumların takdire şayan destekleri ile hayat bulduğunu kaydetti.

Polat, Muş'un saklı pek çok değeri olduğunu, bu çerçevede önemli bir kaynağın da jeotermal enerji olduğunu belirterek, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Biyogaz Projesi çalışmalarının yanı sıra jeotermal enerjinin değerlendirilmesi için de üniversite olarak çalışmalara başladık. Valilik ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) üzerinden yakında bu alanda atılımlar yapılacak. Üniversitemiz fiziksel alt yapı ve eğitim-öğretimde iyi bir noktada. İslami İlimler Binası, Hangar, Lojmanlar ve Müstakil Elektrik Enerjisi Nakil Hattı ile Evsel Atıkların Paket Arıtma ve Temiz Su Arıtma Tesisi projeleri ile yeni giriş yolu çalışmaları hızla sürüyor. Baharda bu projelerinin temeli atılacak. Özellikle BESYO ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nun MŞÜ de açılması, bölgeye ve kente avantaj sağladı. Teknik Bilimler ve Malazgirt MYO'larda açılan bazı bölümlere bu sene öğrenci aldık. Gelecek eğitim-öğretim yılında ise Teknik Bilimler MYO'da mimari ve dekoratif el sanatları, turizm otelcilik ve güzel sanatlar gibi yeni bölümler açılacak. 2017'de iki yeni MYO açmak istiyoruz."

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği için kadro süreçlerini tamamladıklarını, üniversiteye ilk defa katılacak doktoralı elemanlarla önümüzdeki dönem makine mühendisliği gibi prestijli bir bölümü açarak ilk öğrencilerini almayı planladıklarını belirten Polat, Teknik Bilimler MYO Nükleer ve Radyoloji Teknolojisi ve Fen Edebiyat Fakültesi Sağlık ve Nükleer Fiziği bölümleri için de Yükseköğretim Kuruluna başvuruda bulunmak için dosyaları son aşamaya getirdiklerini kaydetti.

Akademisyen kadrosuna da değinen Polat, öğretim üyesi alımlarının devam edeceğini ve amaçlarının iyi hizmet vermek olduğunu bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.