Muş

Muş'ta yamaç paraşütü eğitimi

13:11 27 Şubat 2017
Muş'ta yamaç paraşütü eğitimi

Adıyaman Tut Sportif Havacılık Kulübü üyeleri, Muş'ta gençlere gönüllü olarak ücretsiz yamaç paraşütü eğitimi verdi.

Kulüp üyeleri, bölgedeki gençlerin kahvehanelerde değil, sosyal aktivitelere katılarak bölgenin imajını değiştirebileceğini belirtti.

Kulübün üyesi Mustafa Çelik, Muş'un kötü şeylerle değil, sportif faaliyetlerle anılması için bu eğitimleri verdiklerini söyledi.

Bölgenin coğrafi yapısının bu spora elverişli olduğunu ve halkın da bu spora ilgi duyduğunu ifade eden Çelik, yamaç paraşütünü bölgede yaygınlaştırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Kayak merkezi işletmecisi Seyfetullah Olcay ise bölgenin bu spora elverişli olduğu için, yazın ve kışın bölgede yamaç paraşütünün yapılabileceğini bildirerek, "Artık Muş ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin terörle değil, doğa sporlarıyla anılmasını istiyoruz." dedi.

Yamaç paraşütü eğitimi alan Serhat Olcay da kulüp üyelerinin yardımıyla kentte havacılık kulübü kurduklarını kaydederek, kulüp üyelerinin gönüllü olarak kendilerine ücretsiz yamaç paraşütü eğitimi verdiğini vurguladı.

Olcay, kulüp olarak yamaç paraşütünü bölgede yaygınlaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Eğitime katılan Emre Avcı ise Adıyaman'dan gelen ekibin iki gün kendilerine eğitim verdiğini dile getirerek, "Bölgemiz genelde terörle anıldığı için biz de sporla bu kötü izlenimleri önlemek istiyoruz. Eğitimlerimizi tamamladıktan sonra bölgede gençlerimizi bu yönde eğiterek, bölgenin sosyal aktivitelerle anılmasını istiyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.