Muş

Hasköy'de kitap okuma kampanyası başlatıldı

11:53 01 Mart 2017
Hasköy'de kitap okuma kampanyası başlatıldı

Hasköy ilçesindeki Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu'da kitap okuma kampanyası başlatıldı.

Okul müdürü Yakup Atış, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası okul idaresi olarak böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Atış, "Öğrencilerimizin okumasını istiyoruz. Vatanına ve milletine faydalı birey olmalarıyla birlikte akademik başarılarının artmasını istiyoruz. Öğrencilerimizin ders aralarında ve yemek sırasında kitap okumaları bizi gerçekten çok mutlu ediyor." dedi.

Okulun pansiyon müdürü Fatma Öner ise öğrencilerin milletine ve bayrağına sahip çıkan bir nesil olması için gayret ettiklerini dile getirdi.

Bunun için öğrencileri kitap okumaya teşvik ettiklerini anlatan Öner, "Çünkü o hainlerin ve kötü niyetli insanların kurmak istediği o girişimlere bulaşmasınlar. Devletine, vatanına, milletine sahip çıkıp daha bilinçli olsunlar. Okuyarak özgür iradeleriyle hareket etsinler. Bu kapıdan içeri girdiklerinde şehitlerimize olan minnet duyguları pekişiyor ve daha çok sahiplik duygusu oluşuyor." diye konuştu.

Öner, şunları kaydetti:

“Öğrencilerimiz pansiyon kapısında 15 Temmuz gecesinde yaşanan hain kalkışmada büyük kahramanlık gösterip hainleri alt üst eden Şehit Ömer Halisdemir ve diğer şehitlerimizin üzerinde yer aldığı afişleri gördüklerinde daha çok çalışmaları gerektiğini anlıyorlar."

Öğrenciler ise kitap okuma kampanyasından mutlu olduklarını ve kendilerini daha fazla geliştirme imkanı bulduklarını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.