Muş

Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

18:07 12 Mart 2017
Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Muş Platformu Sözcüsü ve Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Muş İl Başkanı Kuzey Vurar, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrına tepki gösterdi.

Vurar, yaptığı yazılı açıklamada, ırkçı, antidemokratik saldırılardan Hollanda hükümetini sorumlu tuttuklarını bildirdi.

Hollanda'nın tavrının düşmanca olduğunu dile getiren Vurar, şöyle devam etti:

"Hollanda makamlarını Muş Platformu sivil toplum üyeleri olarak kınıyoruz. Sudan sebeplerle bakanlarımıza yönelik sergilenen akıl dışı, antidemokratik ve diplomatik kurallara aykırı tutum ve açıklamalar, Avrupa'nın kendi değerleriyle çelişmesinin yanı sıra Avrupa siyasetinin seviyesizliğini, akıl tutulmasını, Avrupa'da faşizmin geldiği boyutu da ortaya koymuştur. Faşizm bizzat Avrupa'da doğduğu gibi bugün de Hollanda'nın faşizan tutumu ile tekrar etmiştir. Bu tür haddini bilmez faşist politikalar Türkiye'nin hedefleri karşısında hüsrana uğramaya mahkumdur."

Vurar, Türkiye'nin artık eskiden olduğu gibi yapılanları sineye çekip, karşılıksız bırakacak ülke olmadığını vurgulayarak, Anadolu'yu İslam ve Müslümanlıkla buluşturan Sultan Alparslan'ın diyarı Muş'tan Hollanda'yı uyardıklarını ifade etti.

"Şanlı tarihimiz bu tür İslamofobi yaklaşımlara karşı adaletin, insanlığın ve hukukun timsali örneklerle doludur." diyen Vurar, şu ifadeleri kullandı:

"Yaptığınız bu tutum ve davranışlar misliyle karşılığını bulacak, tüm siyasi kesimlerin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında toplanarak tek vücut olmasına vesile olacaktır. Biz Avrupa'ya Türkiye'nin gücünü, Erdoğan'ın yiğitliğini gösterebilecek kadar delikanlı bir toplumuz. Bu nezaketsiz, akıl dışı ve saçma uygulamaların tarafımızca sineye çekilmeyeceğini ve karşılıksız bırakılmayacağını muhataplarımıza bildirerek, yapmış oldukları bu yanlış tutumlarını gözden geçirmeye davet ediyoruz. Bu tutumun iki ülke menfaati açısından bir fayda doğurmayacağını düşünüyoruz. Ümit ediyoruz ki kısa sürede Hollanda, Türk devletine karşı takındığı yanlış tutumdan geri döner ve demokratik değerlere sahip bir ülke olmanın gereğini yerine getirir. Yoksa şanlı tarihimizle karşı karşıya kalmaya ve yaptıklarının bedelini ağır şekilde ödemeye mahkum olacaktır."

Vurar, halkın Hollanda ve Avrupa'nın antidemokratik tutumlarına en güzel cevabı 16 Nisan'da vereceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.