Muş

Halk oylamasına doğru

15:48 22 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Hiçbir ülkenin bizim iç işimize burnunu sokmaya hakkı yoktur. Herkes kendi işiyle meşgul olsun." dedi.

Halk oylaması çalışmaları kapsamında Muş'a gelen Atıcı, partisinin il binasında yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetinin neden anayasa değişikliğine ihtiyaç duyduğunu anlayamadıklarını söyledi.

Hollanda'nın skandal tavrı konusunda da değerlendirmelerde bulunan Atıcı, şunları kaydetti:

"Hiçbir ülkenin bizim iç işimize burnunu sokmaya hakkı yoktur. Herkes kendi işiyle meşgul olsun. Milletimiz akıllıdır, neciptir, ne yapacağını bilir. Devletini korur, devletini kimin yöneteceğini seçer. Avrupa'nın müdahil olması çeşitli örgütlerin 'evet' veya 'hayır' demesi bizim muhatabımız değildir. O nedenle biz Avrupa'nın içişlerimize karışmasını reddediyoruz, 'doğru değildir' diyoruz. Bununla birlikte ‘evet’ veya ‘hayır’ çalışmaları için Avrupa da çeşitli engeller çıkarılmasını da kınıyoruz, onaylamıyoruz. 'Evet' çalışması yapmak isteyen AK Parti hükümetinin yetkililerine izin verilmeliydi, verilmemesi üzücüdür"

AK Partinin hala bu anayasa değişikliğine neden ihtiyaç duyduğunu anlayamadıklarını belirten Atıcı, "AK Parti'nin neden 'evet' dememiz gerektiğini anlatamadığını düşünüyoruz. Anayasa komisyonunda anlatamadılar, genel kurul konuşmalarında anlatamadılar, Türkiye de anlatamıyorlar, niye ‘evet’ diyeceğiz bu işe. Belki Avrupa da anlatabilirlerdi, bizde dinlemiş olurduk. Gitsinler orda anlatsınlar, anlatmalıydılar." dedi.

CHP olarak AK Parti hükümetine hiç destek vermediklerini belirten Atıcı, milletin seçtiği cumhurbaşkanının kendilerinin de onuru ve namusu olduğunu söyledi.

Atıcı, "CHP olarak bu hükümete hiç oy vermedik, Tayip Erdoğan'ı hiç desteklemedik. Ama milletimizin desteklediği ve cumhurbaşkanı seçilen kişi bizim de onurumuzdur, milletin seçtiği hükümet ve yetkilileri de bizim namusumuzdur. Onlara el yada dil uzatanın karşısında olduğumuzu gösterdik." dedi.

Atıcı, açıklamalarının ardından parti yönetimiyle esnaf ziyaretinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.