Muş

Besiciler Muş'a geri dönmeye başladı

10:31 02 Mayıs 2017
Besiciler Muş'a geri dönmeye başladı

Muş'ta zorlu kış şartları nedeniyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki sıcak illere giden besiciler, havaların ısınmasıyla kente geri dönmeye başladı.

Kasım ayı başında 300 koyunu ile Şanlıurfa'da kiraladığı otlak alana giden Besici Zeki Erikli, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 ayın ardından geri geldiklerini söyledi.

Muş'ta koyunlarını Kurtuk Dağı'nda bulunan kendi yaylalarına götüreceğini belirten Erikli, "Biz besicilik yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Bu açıdan hayvanlarımızın beslenebileceği alanları iyi seçmek zorundayız. Doğu Anadolu Bölgesi yazın hayvancılık açısından çok elverişli. Kışın ise burada soğuk ve yoğun kar yağışı olduğu için zor." diye konuştu.

Sürü çobanlığı yaparak geçimini sağlayan Suat Aktaş da, 20 günden beri yürüyerek Şanlıurfa'dan Muş'a gelmeye çalıştıklarını belirterek, geceleri dinlendiklerini, gündüzleri ise sürekli yürüdüklerini belirtti.

Tarihi Murat Köprüsü yakınlarından geçen koyun ve kuzu sürüsünü gören vatandaşlar da, özellikle kuzu sürülerine ilgi gösterdi, bol bol fotoğraf çekti.

İstanbul'dan Muş'a gezmeye gelen Elif Düzgün, büyükşehirlerde bu tür görüntüleri göremediklerini belirterek, insanların bu güzellikleri görmesi için bölgeye gelmesi gerektiğini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.