Muş

Engelli milli sporcu başarının sırrını anlattı

14:16 15 Mayıs 2017
Engelli milli sporcu başarının sırrını anlattı

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takım sporcusu Özkan Bozkurt, Engelliler Haftası dolayısıyla katıldığı programda başarının sırrını anlattı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğünce Sultan Alparslan Kız Yurdunda düzenlenen söyleşi programına katılan milli sporcu Bozkurt, öğrencilere kendi hayatından örnekler verdi.

Spora başlamadan önce evden çıkamadığını belirten Bozkurt, şöyle devam etti:

"Sporla tanıştıktan sonra hayal edemeyeceğim işleri başardım. Muş Bedensel Engelliler Basketbol Takımına başladıktan bir yıl sonra milli takıma çağrıldım. Daha sonra Avrupa şampiyonası ve çeşitli şampiyonluklarda mücadele ettim. Muş'un dışına çıkmayan biri olarak Avrupa ve dünya şampiyonası için çeşitli ülkeleri gezdik. Başarmak için sadece hayal etmek değil, hayalleri gerçekleştirmek için mücadele etmek gerekir."

Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz ise kız öğrencilere karşılaştıkları engelleri ve karşılaşmak istemedikleri engelleri anlattıklarını belirtti.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) 2. sınıf öğrencisi Züleyha Çelik de hayatta engel olmadığını belirterek, "Engelliler başaramaz diye bir şey de yoktur. Engellilerin neler başardığının en güzel örneği Bozkurt'un başarısıdır." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.