Muş

"Uluslararası 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye Sempozyumu"

18:21 21 Mayıs 2017
"Uluslararası 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye Sempozyumu"

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, 24-26 Mayıs'ta kentte düzenlenecek "Uluslararası 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye Sempozyumu"yla ilgili açıklama yaptı.

Polat, yazılı açıklamasında, sempozyumla önemli bir bilimsel etkinliğe imza atacaklarını söyledi.

Sempozyumda yerli ve yabancı birçok araştırmacıyı bir araya getireceklerini anlatan Polat, şunları belirtti:

"Amacımız, Türkiye'yi derinden etkileyen bu olay bağlamında bilim insanlarına, üniversiteler dışındaki araştırmacılara karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilecekleri bir zemin hazırlamak, birçok alandan gelecek özgün fikirlere ve araştırmalara ev sahipliği yapmaktır. Sempozyumda, 15 Temmuz darbe girişimine götüren süreç, darbe girişimi ve yansımaları ile 15 Temmuz sonrası "Yeni Türkiye" konulu paneller düzenlenecek."

Polat, 15 Temmuz darbe girişimi, her ne kadar ülke içi bir kalkışma gibi görünse de dış bağlantılarının görmezden gelinemeyeceğini ifade etti.

Polat, Türkiye'de darbe girişimine karşı dünyaya örnek bir sivil direniş sergilendiğini anımsatarak, "FETÖ ve dinsel şiddet konusu incelenmeye değer. Tabiki dini kurumlardan şiddet eğilimli olanlar olduğu gibi, bu eğilime sahip ulusalcı, ayrılıkçı yapılar da mevcut. Şiddete başvuran her grup, yapı ya da cemaat karşılaştırmalı olarak ele alınmalı. Darbe girişimine karşı, halkımızın direnişi kadar dikkat çeken bir nokta da Cumhurbaşkanımızın tavrıdır." dedi.

Polat, sempozyumun insan hakları ve özgürlükler alanındaki gelişime önemli katkı sağlayacağını kaydetti.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.