Muş

Muş'ta tandır ekmeğine yoğun talep

17:09 23 Haziran 2017
Muş'ta tandır ekmeğine yoğun talep

Bayrama sayılı gün kala Muş’taki tandır ekmeği pişirilen fırınlarda yoğunluk yaşanıyor.

Ramazan Bayramı'nın etkisiyle işlerinde yoğunluk yaşandığını aktaran işletmeci Sedat Armen, taleplere yetişmek için 10 kişi vardiyalı olarak çalıştıklarını belirtti.

Günlük ortalama 3 bin ekmek pişirdiklerini dile getiren Armen, bayrama kadar 10 bin ekmek pişirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Özellikle Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi illerde yaşayan Muşlulardan yoğun sipariş aldıklarını belirten Armen, şunları söyledi:

"Bayramdan ötürü yaklaşık 5 gündür gece gündüz vardiyalı çalışıyoruz. Şu ana kadar 10 bin civarında ekmek çıkardık. Bunları genelde çoğunu il dışında yaşayan Muşluların talebi üzerine kargoyla gönderiyoruz. Diğer yandan da bayramda 3 gün kapalı olduğumuz için müşterilerimiz bayram öncesi gelip 3-4 günlük ekmeğini alıyor. Çünkü tandır ekmeğinin fırın ekmeğine nazaran daha farklı bir tadı var. Bir diğer özelliği ise dayanıklı ve uzün süre bayatlamaz. Bu nedenle vatandaş tandır ekmeği tercih ediyor."

Ekmek lezzetinin kadın elinden geçtiğini söyleyen ve yaklaşık 7 yıldır tandırda ekmek pişiren Raşide Şahin ise "Tandır ekmeğinin değişmez hamaratlı elleri ise biz kadınlar, odunla ateşi iyice kızdırıyorlar. Ekmeğe ellerimizle şekil veriyoruz. Oruçlu olmamıza rağmen ekmek pişiren biz 4 kadın sabah saat 5'te gelip, akşama kadar günlük bin 600 civarında ekmek pişiriyoruz. Bizim dışımızda Muş'ta 15 tandır daha var. Burada pişirdiğimiz ekmekleri bir çok illere gönderiyoruz." diye konuştu.














YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.