Muş

Kızılay'dan yatalak hastalara destek

12:23 13 Temmuz 2017
Kızılay'dan yatalak hastalara destek

Kızılay Muş Şubesi, özel bir hastane tarafından bağışlanan karyola ve ortopedik yatakları, kentteki yatalak hastalara dağıtıyor.

Hastane bahçesinde düzenlenen törende konuşan Muş Kızılay Şube Başkanı Cengiz Koç, evinde yatalak hastası olan ve maddi durumu iyi olmayan kişilere, protokol çerçevesinde yatak verdiklerini söyledi.

Protokolün olası afetlerde eğitim faaliyetleri ile diğer sosyal sorumluluk projelerinde birlikte çalışmayı içerdiğini belirten Koç, Kızılay Muş Şubesinin kentin önemli bir açığını kapattığını anlattı.

Koç, "İmzaladığımız protokolle yaklaşık 10 engelliye modernize edilmiş çok özellikli ortopedik yatak bağışında bulunduk. Bunların bugün dağıtımını sağlayacağız." diye konuştu.

Hastane yöneticisi Alparslan Özmen ise yılbaşı itibariyle hastaneyi devraldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün Kızılay Şube Başkanlığı ile protokol yaparak bölge halkına daha faydalı hizmet yapmanın yoluna gittik. Yönetimimizle yaptığımız toplantı sonrası bu kararı aldık. İlimizde çok sayıda engelli hasta var. Bunlara bire bir ulaşmaya çalışacaktık. Ama Kızılay gibi bir derneğimizin olması bizim için büyük bir avantaj. Bu tür yardımlarımızı Kızılay üzerinden yapacağız."

Protokolün imzalanmasının ardından ilk başvuru sahiplerinden olan ve 4 yıldır yatalak yaşayan 15 yaşındaki Orhan Yalçın'a yatak verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.