Muş

Muş'ta jeotermal çalışmaları

15:58 18 Temmuz 2017
Muş'ta jeotermal çalışmaları

Bu kapsamda, Yrd. Doç. İskender Dölek başkanlığında bir süre önce proje çalışması başlattıklarını dile getiren Polat, "Türkiye'nin farklı üniversitelerdeki akademisyenlerle iletişime geçtik. Jeotermal konusunda bir projenin başlatılması hususunda mutabık kaldık. Hem Muş Valiliği hem de DAKA ile yaptığımız bu çalışmalarda artık somut bir aşamaya geldiğimizi söyleyebiliriz." diye konuştu.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Muş'ta jeotermal kaynak aramalarına başladıklarını bildirdi.

Rektör Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite bünyesinde jeotermal kaynak konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Jeotermal kaynak konusunda bu yıl arazide çeşitli çalışmalar yapacaklarını ifade eden Polat, şunları kaydetti:

"Daha önce Varto'da 8 noktada jeotermal kaynağı bulunmuştu. Fakat biz bu çalışmaların özellikle Muş Ovası'nda yürütülmesini arzu ediyoruz. Muş Ovası'nda bu aramalarımız başlamış durumda. Yakın zamanda sondaj çalışmalarına da başlanacak. Bu çalışmalar neticesinde eğer verimli kaynaklar elde edebilirsek bu kaynakların Muş ekonomisine kazandırılması için ikinci üçüncü adımlar atılacak. Bu anlamda gerekli protokoller üniversitemiz tarafından hazırlandı, imzalandı ve gönderildi."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.