Muş

Belediyeye bağlanmak için halk oylamasına gittiler

21:38 23 Temmuz 2017
Belediyeye bağlanmak için halk oylamasına gittiler

Muş merkeze bağlı Güzeltepe ve Bağlar köyleri, yapılan halk oylamasıyla köy yerleşimlerinin mahalle statüsüne alınarak Muş Belediyesi sınırlarına dahil edilmesini kabul etti.

Merkeze bağlı Güzeltepe ve Bağlar köylülerinde yaşayan vatandaşların söz konusu yerleşimlerin mahale statüsüne alınarak Muş Belediyesi sınırları içine alınması talebi doğrultusunda 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu uyarınca halk oylamasına gidildi.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, seçim sonucuna ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, halk oylamasında, Bağlar köyünün yüzde 90, Güzeltepe köyünün ise yüzde 80 "evet" kararı çıktığını belirtti.

Karardan memnuniyet duyduğunu ifade eden Asya, şunları söyledi:

"Bugün daha önce belediyemizin mücavir sınırları içerisinde bulunan iki köyümüzde belediyeye katılmak üzere halk oylaması yapıldı. Bu kararın hayırlı olmasını diliyoruz. Bilindiği üzere üniversitemiz Güzeltepe köyünün sınırları içerisinde ve şehirle bütünleşmesi noktasında bu çalışmayı çok önemsiyorduk çünkü üniversitemizi şehirle özdeşleşmesi için şehirde nazım planları yapmak noktasında bu köylerin belediye sınırlarına girmesi önemlidir."

Asya, yapılan halk oylamasından iki köyün belediye katılmaları sonucu çıktığını vurgulayarak, "Biz de 1 Ocak 2018 tarihinden sonra bu iki köyümüzle ilgili alt ve üst yapısı ile bir bütün olarak çalışmalarımıza başlayacağız." diye konuştu.

Güzeltepe Muhtarı Kerem Sönmez ise köyün belediyeye bağlanmasını hizmet açısından son derece önemsediklerini belirterek, "Burada başta su olmak üzere altyapı konusunda büyük hizmetler geleceğine inanıyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.