Muş

İŞKUR'dan gençlere istihdam

14:53 10 Ağustos 2017
İŞKUR'dan gençlere istihdam

Muş'ta, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ve özel şirketler işbirliğince açılan istihdam garantili kursları başarıyla tamamlayan kursiyerler, tekstil fabrikalarında çalıştırılıyor.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, yaptığı açıklamada, 7 firma ile iş garantili kurs açtıklarını ve kurs sonucunda bin 300 kursiyerin istihdam edildiğini söyledi.

Özellikle işsiz olan gençlere destek olmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade eden Taylan, şöyle konuştu:

"Önceliğimiz dezavantajlı gruplarımızdır. Dezavantajlı gruplarımız içerisinde kadınlar, engelliler, eski hükümlüler ve gençler var. Şu an da içerisinde bulunduğumuz tesisimizde, istihdam garantili kurslarımızı açtık. Kurslarımız şu anda bitti. Çok güzel çalışmalarımız devam ediyor."

İşletme sahibi Emrah Demirel ise, şu anda firma bünyesinde 100 kişinin istihdam edildiğini ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün verdiği desteklerle yıl sonuna kadar istihdam sayısını 2 katına çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Kursu başarıyla tamamlayan Güneş Aslan da, "Burada iş yeri açılmasının bize çok faydası oldu. Ailemizin geçimini sağlıyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.