Muş

Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü

12:24 18 Ağustos 2017
Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Malazgirt ilçesinde 25- 26 Ağustos'ta düzenlenecek, "Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü" etkinlikleri kapsamında kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Öğretmenevinde düzenlen toplantıda konuşan Şimşek, bu yıl Malazgirt Zaferi kutlamalarının çok daha heyecanlı ve güzel geçeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın ilçeye geleceğinden dolayı büyük bir heyecan yaşandığını vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu:

"1071 sadece Malazgirt ve Muş'un değil, Türkiye hatta İslam aleminin büyük bir mirası, bir kültürü ve katma değeridir. Malazgirt, inşallah hak ettiği yere taşınacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız, 'her yıl Malazgirt Zaferi'ni bir Çanakkale destanı gibi, İstanbul'un Fethi gibi kutlamalarla şekillendireceğiz' diye emir buyurdular. Bu konuda çok sevinçliyiz. Muş halkı olarak Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve bakanlarımıza minnet borçluyuz. Sokaklarımızda heyecan var. Herkesi Malazgirt'e bekliyoruz. Muş'un ve Malazgirt'in güzelliklerini sizlerle paylaşmak istiyoruz."

Belediye Başkanı Feyat Asya ise Malazgirt'in İslam medeniyetinin inkişaf edildiği Sultan Alparslan'ın ve onun kutlu askerinin bir şanlı zaferi olduğunu belirtti.

Bir seferberlik ruhunu yaşatmak üzere çalışmalara başladıklarını dile getiren Asya, "Etkinlikte vatandaşların bütün ihtiyaçlarını belediye olarak gidereceğiz. Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla engellisiyle bir bütün olarak 1071 ruhunu 26 Ağustos'ta yaşatmak üzere Malazgirt'te olacağız. Kardeşlik ruhunu pekiştirmek suretiyle Malazgirt Meydanı'na bütün halkımızı davet ediyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.