Muş

Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü

14:19 21 Ağustos 2017
Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Malazgirt ilçesinde 25-26 Ağustos'ta düzenlenecek, "Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü" etkinlikleri kapsamında mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda konuşan Asya, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, milletvekilleri, valiler, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının genel başkanlarının 26 Ağustos'ta Malazgirt'te olacağını hatırlattı.

"Dünya görüşlerimiz ayrı olsa bile Muş'un her bir ferdi bu programın ev sahibidir." diyen Asya, şöyle konuştu:

"El birliği ile bize yakışır şekilde misafirperverliğimizi yerine getireceğiz. İlimizin faydasına olacak projelerle ilgili taleplerimizi Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Özellikle Muş-Erzincan hızlı tren projesinin hemen başlatılması için kendisinden destek isteyeceğiz. Bunun haricinde herhangi bir talebiniz varsa bunu değerlendirerek kendisine sunabiliriz. Onun için 26 Ağustos'ta bir bütün olarak Malazgirt'e giderek liderimizi ve beraberindeki heyeti karşılayacağız. Zaferin 946 yılını coşkulu kutlayacağız. Servis araçlarımızı hazırladık. Sizlerin de bu süreçte bizlere destek vermesini bekliyoruz. İnşallah 1071 ruhuna yakışır kutlamayı hep birlikte yapacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.