Muş

Muş'ta sosyal konut projesinin 1. etabı ihale edildi

12:41 24 Ağustos 2017
Muş'ta sosyal konut projesinin 1. etabı ihale edildi

Muş'ta yapılmasın planlanan sosyal konutların birinci etabı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihale edildi.

Muş Belediyesince düşük gelirli ailelerin ev sahibi olması konusunda Kepenek ve Donatım köyü sınırları içerisinde bulunan maliye hazinesine ait yaklaşık 60 hektarlık alanda sosyal konut projesi uygulanacak.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, yaptığı açıklamada TOKİ Başkanlığı tarafından proje kapsamında 381 konut, bir cami ve alışveriş merkezinin ihalesinin yapıldığını söyledi.

Asya, "Hizmet yolunda hedeflerimizi hayata geçirdikçe mutlu olmaya devam ediyoruz. Allah'a şükürler olsun ki uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız sosyal konut projesi hayata geçiyor. Yer konusundaki sıkıntıların giderilmesiyle projenin uygulanacağı alandaki teknik çalışmaları tamamlayarak TOKİ ile görüşmelerimizi yaptık. Şükürler olsun ki projenin birinci etabının ihalesi yapıldı. Bu projemizle hem ilimizin konut sıkıntısını gidermeyi, hem de düşük gelirli ailelerimizin ev sahibi olmasını hedefliyoruz. Aynı şekilde bu projemizin akabinde ikinci etabın uygulamaya alınması için çalışmalarımızı yapacağız. İnşallah bu tür projelerle ilimizi daha modern bir görünüme kavuşturacağız ve vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılayacağız." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.