Muş

Muş'ta klasik müzik eşliğinde doğum

12:15 01 Eylül 2017
Muş'ta klasik müzik eşliğinde doğum

Muş'ta özel bir hastane, doğum sırasında stres ve heyecanlarını azaltmak amacıyla anne adaylarına klasik müzik dinletiyor.

Hastane yönetimi bir süre önce, hamilelerin doğumdan önce streslerini azaltmak ve doğuma motive etmek için "Gebelere klasik müzik dinletisi" uygulaması başlattı.

Bu kapsamda, Kadın Doğum Servisi odalarında ve ameliyathanede hamilelere klasik müzik dinletiliyor.

Hastanede görevli Kadın ve Doğum Uzmanı Ahmet Zeki Nessar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sayede kadınların doğum sürecini stressiz ve kolay atlatmalarını amaçladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Müziğin ruh sağlığı üzerindeki etkisini tartışmak doğru değil. Özellikle klasik müziğin huzur verici ve sakinleştirici etkisinden faydalanmak için böyle bir uygulama başlattık.

Gerçekten doğum ve ameliyat insanı ciddi strese ve sıkıntıya sokuyor. Biz hastaların memnuniyeti göz önünde bulundurarak, hastalarımıza müzik dinletmeye devam edeceğiz. Serviste ve ameliyat sırasında müzik dinletisi hem hastamızı hem de bizi memnun ediyor."

- Bebeği gevşetiyor

Başhemşire Figen Can da gebeliğin dördüncü ayından itibaren bebeklerin bulunduğu ortamdaki sesleri duymaya başladığını, 24. haftadan sonra dış ortamdaki sesleri duyduğunu ifade ederek, "Gebelikte klasik müzik dinlemek anne karnındaki bebeğin gevşemesini ve yatışmasını sağlıyor. Anne adayı da bu şekilde korku ve stresini azaltarak bebeği ile doğuma giriyor. Huzurlu bir şekilde bebeğini kucağına almasını sağlıyor." dedi.

- Müzik çok rahatlattı

Sezeryan doğum yapan Ferinaz Kaleli de, "4 çocuk annesiyim. Ameliyata girmeden önce stresliydim, heyecanlıydım. Şimdi stresim yok. Müziği dinledikten sonra çok rahatladım." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.