Muş

Muşlu kadınların kış hazırlığı

10:35 30 Eylül 2017
Muşlu kadınların kış hazırlığı

Muş'un kırsal kesiminde yaşayan kadınlar, kışa hazırlık kapsamında imece usulüyle topladıkları biber ve domatesleri odun ateşinde saatlerce kazanda kaynatıp konserve yapıyor.

Eylül ayını bostan ve bahçe hasadıyla geçiren ev kadınları, kışın sofraları tatlandıracak ürünlerini hazırlamaya başladı.

Korkut ilçesine bağlı Alazlı köyünde kadınlar, bostanlardan topladıkları domates ve biberleri kazanlarda kaynatarak kışın tüketmek üzere kavanozlara dolduruyor.

Konserve yapan kadınlardan Fecriye Yıldız, kırsal bölgedeki kadınların kış hazırlığı için çalışmalara başladığını söyledi.

Konserve yapmanın biraz zahmetli olduğu için komşularıyla imece usulü çalıştıklarını anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"Bu konserveleri kışın tüketmek üzere her evde yaklaşık 70-80 kavanoz yaparak depolarımızda muhafaza ediyoruz. Şu an köyümüzde hasat zamanı olduğu için boş zamanlarımızı bu şekilde değerlendiriyoruz. Ev hanımları olarak bol olan sebzeleri konserveye dönüştürüyoruz. Çünkü marketlerden aldığımız ürünlerden daha tasarruflu ve daha güvenilir. Özellikle hijyen konusuna önem veriyoruz."

Filiz Yıldız ise, konserve hazırlama işinde komşularına yardım ettiğini belirterek, "Konserveyi bahçemizden yaptığımız için daha güvenilirdir. Çünkü katkı maddesi yok. Hepsi organik, kendimiz seçiyoruz, kendimiz yapıyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.