Muş

Muş'ta asayiş uygulaması

18:49 20 Ekim 2017
Muş'ta asayiş uygulaması

Muş'ta polis ekiplerince asayiş uygulaması gerçekleştirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin 9-15 Ekim tarihlerindeki yol ve diğer uygulamalarında, 13 bin 12 kişinin Genel Bilgi Tarama sorgusunun yapıldığı belirtildi.

Uygulamalarda 91 bin 212 aracı denetleyen ekiplerin, kusurlu bulunan 51 araç sürücüsüne 21 bin 581 lira para cezası kestiği kaydedildi.

"Kumar oynanması i̇çin yer ve i̇mkan sağlama", "mühür bozma" ve "hırsızlık", suçlarından hakkında 15 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi yakalandığı ve çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Görev yaptırmamak için direnme suçundan hakkında yakalama emri bulunan kişi çıkarıldığı adli mercilerce 3 bin lira, basit yaralama suçundan hakkında yakalama emri bulunan kişi de 2 bin lira para cezasını ödedikten sonra serbest bırakılmıştır. Ayrıca, çeşitli suçlardan aranması bulunan 6 kişi yakalanmış ve kişiler çıkarıldıkları adli mercilerce serbest bırakılmıştır."

Uygulamada bir kişide kurusıkı tabanca ve tabancaya ait 2 fişek ele geçirildiği, kişiye 914 lira para cezası uygulandığı, öte yandan yoklama kaçağı olan 16 kişi hakkında da yasal işlem yapıldığı aktarıldı.

Açıklamada, kentte halkın can ve mal güvenliği sağlamaya yönelik çalışmalarının kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.