Muş

Yarıyıl tatiline doğru

16:49 17 Ocak 2018
Yarıyıl tatiline doğru

Muş Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, 120 bin öğrencinin yarıyıl tatiline çıkacağını bildirdi.

İlci, makamında yaptığı açıklamada, bu yıl Muş'ta 7 bin öğretmenin görev yaptığını söyledi.

Çok ciddi bir öğretmen açığı bulunduğunu aktaran İlci, öğretmenlerin özür durumu, eş durumu tayinleri gibi çeşitli özürlerden dolayı il dışına çıktığını ifade etti.

İlci, "İnşallah ikinci dönem Milli Eğitim Bakanlığımızın atayacağı öğretmenlerle bu boşluklarımızı doldurmuş olacağız. Çok dolu dolu, güzel geçen bir eğitim dönemi oldu. Ben bütün dönem boyunca emek veren, gayret gösteren ailelerimize, öğrencilerimize ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Muş'ta bu dönem nitelikli, kaliteli, çok ciddi sıkıntılar yaşanmadan bir eğitim-öğretim sezonunu geçirdik. 120 öğrencimiz tatile çıkacak. Çocuklarıyla ilgilenen, eğitim durumunu soran, okullarımızı soran velilerimize teşekkür ediyorum. Aynı şekilde okullarımıza hiç uğramayan velilerimize de üzüntümü belirtmek istiyorum." diye konuştu.

2017-2018 eğitim-öğretim yılının birinci dönemine birçok okulda yeni projeler, yeni programlar uygulayarak başladıklarını hatırlatan İlci, şöyle konuştu:

"Bu yıl bizim için çok önemli olan, hayati değere sahip olan birinci geleneksel 'Muş kitap okuma günü' olarak ilan ettik. İlimizde bütün öğrencilerimiz o gün cadde üzerinde kitap okudular. İstiyoruz ki bu çocuklarımız bütün yıl boyunca kitap okumanın ekmek kadar, su kadar, hava kadar ihtiyaç olduğunu hissetsinler. Buna yönelik yapılan projemizle çok ciddi sonuçlar aldık, çok ciddi durumlar tespit ettik. Her gün öğrencilerimiz ilkokullarda bir saat ders kitabı yerine hikaye kitabı okuyor. Ortaokul ve liselerde her gün öğrencilerimiz 20 dakika kitap okuyor. Bu sayede okuma, anlama ve algılama kabiliyetleri gelişiyor."

Sınavların ikinci döneme kaydığını da aktaran İlci, öğrencilerin rehavete kapılmamaları uyarısında bulunarak, ailelerden de bu konuda destek istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.