Muş

Muş'ta okul çevrelerinde denetimler sürüyor

10:17 13 Şubat 2018
Muş'ta okul çevrelerinde denetimler sürüyor

Muş'ta, Güvenli Okul Projesi kapsamında yapılan denetimlerde, son bir haftalık dönemde 244 okul servisi ve 2 bin 399 kişiye yönelik kontroller yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen Güvenli Okul Projesinde 2-9 Şubat tarihlerinde 143 ekip ve 611 personelin katılımıyla okul çevrelerinde denetimler yapıldığı belirtildi.

Kent genelinde 168 okul çevresi ile 362 umuma açık yerde denetimlerin yapıldığı aktarılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Yapılan denetlemelerde, 2 bin 399 kişinin kimlik sorgulaması yapılmıştır. Ayrıca okul servis araçlarına yönelik olarak ekiplerce 244 okul servis aracı kontrol edilmiştir. Kontrollerde, 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan aranan 1 kişi, 'yoklama kaçağı/bakaya' olarak aranan 6 kişi yakalanmıştır. Bir kişinin üzerinden 2 gram esrar maddesi ele geçirilmiştir. 25 okul servis aracına, yetersiz sürücü belgesi, fazla yolcu taşımak, muayenesiz araç kullanmak, rehber personel bulundurmamak ve ruhsatsız ticari faaliyette bulunmaktan 11 bin 546 lira idari para cezası uygulanmıştır. Bir araç da 60 gün süreyle trafikten men edilmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.