Muş

21. YILINDA 28 ŞUBAT MAĞDURLARI - Sınıftan çıkarılsa da diplomasına kavuştu

11:19 22 Şubat 2018
21. YILINDA 28 ŞUBAT MAĞDURLARI - Sınıftan çıkarılsa da diplomasına kavuştu

İBRAHİM YALDIZ - Türkiye tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağı nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalan Suna Allahverdi, eğitimini 12 yıl sonra tamamladı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü'nden, 28 Şubat sürecinin dayatmacı zihniyeti yüzünden ayrılmak zorunda kalan Allahverdi, diplomasını almakla kalmadı, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümü'nde eğitim görmeye başladı.

Yaşadığı zor günleri, AA muhabirine anlatan Allahverdi, 4. sınıfın birinci döneminde üniversiten ayrılmak zorunda kaldığını belirterek, "Başörtüsü nedeniyle okulda birçok kişinin mağdur oldu. Başörtülü olduğum için arkadaşlarım bana tavır almaya başladı. Bölüm başkanım, güvenlik görevlileriyle beni sınıftan çıkardı." dedi.

Derse girdiği halde hocası tarafından 'yok' yazıldığını dile getiren Allahverdi, "(Ben bugün, bu saatte, şu derse katıldım) diye dilekçe yazıyordum. Altına imza atılması gerekiyordu ama hiçbir arkadaşım buna yanaşmıyordu. Dilekçelerimi imzasız avukata götürüyordum. 28 Şubat sürecinde çok zorluk yaşadık. Hocalarımız peruk takılmasını kabul etmiyordu, (kesinlikle başınızı açacaksınız) diyordu. Son zamanlarda fakültenin kapısından bile içeri alınmıyorduk. 2000 yılında okulu bırakmak zorunda kaldım." diye konuştu.


- Diplomasına 17 yıl sonra kavuştu

Allahverdi, 2012 yılında çıkan affın ardından yeniden üniversiteye başladığını ve aynı yıl mezun olduğunu dile getirdi.

Diplomasına, okula giriş tarihinden 17 yıl sonra kavuşan Allahverdi, "Diplomada okula giriş tarihim, 1995, mezuniyet tarihim ise 2012 gözüküyor." dedi.

Mezun olduktan sonra özel sektöre yöneldiğini, o dönemin koşullarında sicil numarası alamadığı için iş bulmakta zorluk çektiğini anlatan Allahverdi, okumayı çok sevdiği için ikinci üniversitesine başladığını ifade ederek, "Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümü'ne kaydoldum. 4 sınıf öğrencisiyim. Hedefim mezun olduktan sonra öğretim görevlisi olarak eğitime katkı sağlamak." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.