Muş

Şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınması

12:16 04 Mart 2018
Şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınması

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, özelleştirme kapsamına alınan Muş Şeker Fabrikası'nın satılmasını istemediğini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Rahmettulah Yaktı ile basın mensuplarıyla bir araya gelen Şimşek, şeker fabrikasının özelleştirme süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Şeker fabrikasının kentin tek sanayi kuruluşu olduğunu belirten Şimşek, Şeker AŞ'nin küçülmesi, fabrikaların revize edilmemesi gibi birçok etkenin fabrikaların satışa çıkmasına neden olduğunu anımsattı.

Fabrikanın kent için çok önemli olduğunu vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

“Muş Şeker Fabrikası alıcı bulur mu bulmaz mı, henüz onu da bilmiyoruz. Bu normal bir özelleştirme değil. Demirbaşlar satılmayacak. Mevsimlik işçiler dahi mağdur olmayacak ve hakları sonuna kadar savunacağız. Hiç kimse işsiz kalmayacak. 5 yıllık deneme süreci sonunda alan tüccar isterse satış gerçekleşiyor. Muş'un her çakıl taşı bizim için kıymetlidir, ancak bu karar 2000 yılında alınan bir karar ve bu yıl uygulanacak. Konuyu takip edeceğiz, bireysel olarak elimizden ne gelir bilemiyoruz. İnşallah satış gerçekleşmez."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.