Muş

Şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınması

17:01 06 Mart 2018
Şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınması

Muş'ta, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile iş adamları özelleştirme kapsamına alınan Muş Şeker Fabrikası'nı almak için talip olduklarını açıkladı.

Kentteki bir kafede bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamları adına basın açıklaması yapan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Muş Şube Başkanı Ferhat Üzel, Başbakanlık Özeleştirme İdaresi'nin Türkiye'de bulunan 14 şeker fabrikasının satış yoluyla özeleştirilmesi kararı alındığını anımsattı.

Muş ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayalı bir kent olduğunu dile getiren Üzel, şunları söyledi:

"Devletimizin bu yönde çok ciddi çabaları ve teşvikleri vardır. Devlet ve hükümet tarafından bu konuda ciddi çaba sarf edilirken bunun yerele yansımaması da sorgulanabilir bir durumdur. Fabrikanın satışı elbetteki istenmeyen bir durumdur. Lakin bir işletmenin devamlılığı işletmenin getirisine bağlıdır.

Kalkınmış olan birçok devlete baktığımızda bu gibi fabrika ve tesisler özelleştirilmiş ve sonrasında çok ciddi kar elde edilmiştir. Satılacaksa ortak bir kooperatif kurulup Muşlu iş adamları ve çiftçilere devredilip işletmeye devam edilmesidir. Biz zamanın kısıtlı olmasından dolayı hızlı bir şekilde bunu deklare etme gereği duyduk."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.