Muş

Çanakkale şehitleri Muş'ta anıldı

18:11 14 Mart 2018
Çanakkale şehitleri Muş'ta anıldı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Malazgirt Meslek Yüksekokulu öğrencilerince "18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma" etkinliği düzenlendi.

Malazgirt Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fetih Ahmet Polat, burada yaptığı konuşmada, gençliğin önemine değinerek, tarihin her topluma şans vermediğine vurgu yaptı.

Tarihin belli dönemlerde, sınırlı dar alanlarda bazı toplumlara altın tepsi içinde çeşitli şanslar sunduğunu dile getiren Polat, şöyle dedi:

"Bu şansı iyi kullanan toplumlar, hakikaten dünyanın liderleri, efendileri ve esasen hizmetkarları oluyorlar. Ama bu şansı tepen toplumlar, tarihi fırsatı ıskalayan toplumlar, belki başka toplumların başka efendilerin köleleri olarak yaşıyorlar. Sömürgeleri olarak yaşıyorlar. Dolayısıyla toplumlar bu tarihsel fırsatları değerlendirdikleri zaman kendi geleceklerini, torunlarının, çocuklarının geleceklerini kurtarıyorlar."

Polat, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün tarih de bize altın tepside fırsat sundu. O fırsat mazlum toplumların, mağdur coğrafyaların, efendisi, abisi olarak demiyorum, kardeşi olarak, onlara yol gösterme, şan ve şerefi bu topluma, bizim ülkemize aslında altın bir tepsi içerisinde sunuldu. Allah'a binlerce defa şükürler olsun ki biz bugüne kadar özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu fırsatı büyük ölçüde müspet anlamda değerlendirebildik. Müspet anlamda değerlendirebildiğimiz için ayağımıza çelmeler takılıp sırtımıza hançerlerle vurmaya, gündüzümüzü geceye çevirmeye çalışan hem dahili hem harici bir çok art niyetli milletin, belki organizasyon, belki de bir araya gelmiş milletler topluluğunun açık veya örtülü saldırılarına hedef olmuş durumdayız. Bu tarihi günlerin farkındasınız veya değilsiniz. Bizzat sizler ve çocuklarınız veya torunlarınız ileride ne kadar aydınlık içinde olacağını görecektir."

Konuşmaların ardından MŞÜ Sinema ve Edebiyat grubu Çanakkale şehitleri ile ilgili hazırladığı tiyatroyu sahneledi.

Günün önemine ilişkin şiirlerin okunduğu ve müzik dinletisinin sunulduğu etkinlikte duygulu anlar yaşandı.

Kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı programdan sonra Rektör Polat ve beraberindekiler Malazgirt Kalesi'ni gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.