Muş

Muş'ta pasaport ve sürücü belgelerinde yeni dönem

13:27 09 Nisan 2018
Muş'ta pasaport ve sürücü belgelerinde yeni dönem

Muş Valisi Aziz Yıldırım, pasaport ve sürücü belgeleri için nisan ayı itibarıyla başvuru kabul edilmeye başlanan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünü ziyaret etti.

Yıldırım, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünü ziyaret ederek, nisan ayı itibarıyla emniyet müdürlüğünden devredilen pasaport ve sürücü belgesi verme işlemlerini inceledi.

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Yıldırım, işlemlerin tek noktada yapılmasının gerek görevliler, gerekse vatandaşlar açısından büyük bir rahatlama sağladığını söyledi.

Muş merkezin yanı sıra Varto, Bulanık, Malazgirt ilçelerinde de aynı işlemlerin yapıldığını ve aksama olmadan çalışan sistemde şu ana kadar 150'ye yakın ehliyet, 60 umuma mahsus, 18 de hususi ve hizmet pasaportu başvurusu alındığını aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bakanlığımızla hükümetimiz şunu düşündü; vatandaşımız bir emniyete, bir nüfus müdürlüğüne gidip gelmesin. Nüfus müdürlüğüne gittiğinde kendisiyle ilgili bütün iş ve işlemler burada tamamlanabilsin arzu edildi. Onun için böyle bir proje geliştirildi ve 2 Nisan itibarıyla uygulamaya konuldu. Daha önce emniyetimiz tarafından verilen pasaport ve sürücü belgeleri bundan sonra Nüfus İl Müdürlüklerinden, ilçe müdürlüklerinden verilmeye devam edecek. Vatandaşlarımız buraya geldiğinde hem kişisel kayıtlarını görebiliyor. Müracaatlarını yaptıktan sonra 2 gün içerisinde ehliyetin ve pasaportun ulaştırılması sağlanabiliyor. Onun için sistemimiz Allah'a şükürler olsun sorunsuz işliyor, devam ediyor."

Müdürlükte hizmet alan vatandaşlardan Mehmetcan Yeprem, uygulamadan memnun olduğunu ifade ederek, "Daha önce ehliyet almak için bizi iki üç yere gönderiyorlardı. Epey uğraşıyorduk. Vergi dairesi, emniyet gibi yerlere gidiyorduk. Şu anda bu işlemler birleştirildiği için üç işlemi bir yerde yaptık. Bu sistemden memnunuz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.