Muş

Öğretmen ve öğrencilerden anlamlı destek

14:33 14 Mayıs 2018
Öğretmen ve öğrencilerden anlamlı destek

Muş'ta öğretmen ve lise öğrencileri, yalnız yaşayan 87 yaşındaki Refika Balcı ve 82 yaşındaki Belkıs Elitaş'ın evini boyadı.

Selcan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığının "Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor" projesi kapsamında evlerinde yalnız yaşayan Balcı ile Elitaş'ı ziyaret etti.

Yeşilyurt ve Zafer mahallelerinde yalnız yaşayan kadınların evinde temizlik yapan öğrenci ve öğretmenler, evi boyayıp, yatak ve nevresimleri yeniledi.

Selcan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nurcan Mergen yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce başlatılan proje kapsamında ilk etapta bakıma muhtaç, yaşlı, ihtiyaç sahibi olan iki ev tespit ettiklerini söyledi.

40 öğrenci ve 14 öğretmenle mart ayından bu yana projeyi yürüttüklerini anımsatan Mergen, bu kapsamda Elitaş ile Balcı'nın evini ekip olarak boyadıklarını, yatak ve nevresimlerini tamamen yenilediklerini kaydetti.

Evlerin temizliğini de yaptıklarını ifade eden Mergen, şöyle devam etti:

"Tek başına yaşayan ve 3 yıldır yatalak olan Refika teyzenin bakacak kimsesi olmadığı için sürekli kendisine yardım ediyoruz. Çünkü hiç çocuğu olmamış ve eşi yıllar önce vefat etmiş. Kardeşi ve diğer akrabaları İstanbul'da yaşıyor. Zaman zaman yardım etiklerini duyduk ama yeterli değil. Biz okul olarak gelip hem bakımını yapıyoruz hem de köyden gelen öğrencilerimiz kendisine gıda paketleri getiriyor. Hasta ve yaşlı bakımı bölümünde okuyan öğrencilerimiz aralıklarla gelip yatalak olan teyzemizin tansiyonunu ve ateşini ölçüyor. Şimdiye kadar tansiyonda herhangi bir sıkıntı yok ancak yatalak olduğu için sürekli bakıma ihtiyacı var."

Öğrencilerden Bahar Tuna da ekip olarak belli dönemlerde yaşlıları ziyaret ederek, ihtiyaçlarını giderdiklerini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.