Muş

Muş'ta iki yeni proje hayata geçiyor

12:45 18 Mayıs 2018
Muş'ta iki yeni proje hayata geçiyor

Muş'ta, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen Organize Sanayi Bölgesi Altyapı ve Yatırım Ortamını Geliştirme Projesi ve Bulanık Sanayi Sitesi Altyapı Oluşturma Sosyal ve Ortak Kullanım Alanları Geliştirme Projesi hayata geçiyor.

2 milyon 350 bin lira maliyetli ve 1 milyon 762 bin lirasının DAKA tarafından destekleneceği projeler için imza töreni düzenlendi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Muş Valisi Aziz Yıldırım, Muş Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) altyapı eksikliklerini tamamlayarak yatırım ortamının iyileştirilmesini hedeflediklerini söyledi.

OSB'yi yatırımlar için cazip hale getirmeye çalıştıklarını anlatan Yıldırım, "Atık su arıtma tesisinin kurulması, idari binanın ve ihata duvarının yapılması, elektrik altyapısının güçlendirilmesi, giriş kapısının yapılarak güvenlik kulübesinin yapılması, güvenlik kamera sistemlerinin kurulması ve alternatif enerji kaynaklarının kullanılmasının özendirilmesi amacıyla 200 kilovat kapasiteli bir güneş santrali kurulması amaçlanıyor." dedi.

Vali Yıldırım, projelerin hayata geçirilmesiyle ortak kullanım alanlarından 66 işletme ve 43 bin 34 kişinin faydalanacağını kaydetti.

Toplantıya, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Muş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Fuat Özkan, Muş OSB Müdürü Mehmet Aktaş ve Bulanık Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Nakış katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.