Muş

Öğrenciler tank görünümlü robot tasarladı

12:24 25 Mayıs 2018
Öğrenciler tank görünümlü robot tasarladı

Muş Rekabet Kurumu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan öğrenci, tank görünümlü robot tasarladı.

Dar mağaralarda ve GSM şebekelerinin çekmediği kırsal alanlarda bluetooth üzerinden anında görüntü aktarabilen tank görünümlü "Rekabot" ismi verilen robot, cep telefonuna indirilen programla ve öğrencilerin yazdığı kodlarla kumanda edilebiliyor.

Özellikle engebeli ve girilmesi zor olan mağaralar için tasarlanan paletli robot, 2 kilometre mesafeden üzerindeki kamera ve bluetooth alıcısı sayesinde anında görüntü aktarabiliyor.

Okulun Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Murat Yetişir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çalışmalarımız kapsamında görüntünün kaydedilmesi ve robotumuza kol eklemeyi düşünüyoruz. Robotun, bu kol sayesinde patlayıcı ve can tehlikesi çıkarabilecek cisimleri alıp gelmesini, güvenlik güçlerimizin can kaybının en aza indirilmesini hedefliyoruz. Bu robotumuzun operasyonlarda güvenlik güçlerimize yardımcı olacağına inanıyoruz." dedi.


Öğrencilerden Fırat Tunç ise arkadaşıyla tasarladıkları robotu, bluetooth ile kontrol edebildiklerine dikkat çekerek, "Robottan 2 kilometre mesafeden yayın alabiliyoruz. Amacımız insanların erişemediği yerlere robotları gönderebilmek." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.