Muş

Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümüne doğru

16:36 07 Ağustos 2018
Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümüne doğru

Muş'ta 26 Ağustos Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü dolasıyla koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Valilik salonunda yapılan toplantının açılışında konuşan Vali Aziz Yıldırım, 26 Ağustos törenlerinin Muş'u, Malazgirt'i bütün Türkiye ve dünyaya tanıttığını söyledi.

İki yıldan bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel ilgisiyle Malazgirt törenlerinin çok farklı bir boyuta taşındığını vurgulayan Yıldırım, kent ve bölge olarak bunun kıymetini çok iyi bilmeleri gerektiğini aktardı.

Türkiye'nin birçok yerinden insanların Malazgirt'teki tören alanını görmeye geleceğini kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Malazgirt bir defa daha herkesin zihnine nakşedilmiş olacak. Okçular Vakfımız çok büyük destek veriyor. Malazgirt'te de Okçular Vakfımızın yaptığı ve bundan sonra yapacağı faaliyetler var. Bunlar artık kalıcı olarak yapılacak. Önümüzdeki yıldan itibaren kalıcı sahaları belirlendi. Şu bir gerçek ki, burası bu anlamda ciddi bir merkez olacak. Bundan Muş, Malazgirt, Bulanık, Bitlis, Ahlat faydalanacak. Biz ne kadar büyük bir destek verir ve buna ne kadar hevesli olduğumuzu gösterirsek bir sene sonranın faaliyetlerinin daha güzel, daha iyi, daha kalabalık olacağına da garanti vermemiz mümkün olabilecektir. Biz Muşlular olarak, Malazgirtliler, Bulanıklılar, Vartolular, Hasköylüler ve Korkutlular olarak kendimiz gayret, ilgi göstermezsek o zaman başka taraftan ilgi göstermelerini nasıl bekleyebiliriz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malazgirt'te katılacağı programda 50-60 bin insanı görmeyi arzu ettiklerini belirten Yıldırım, herkesin Muş için, ilçeleri için gayret ettiğini aktardı.

Birlik ve beraberliği göstermenin en güzel, en doğru zamanının Malazgirt'teki törenlerin yapılış zamanı olduğunu kaydeden Yıldırım, "Oradaki tavrımız, sergileyeceğimiz görüntü bunların sadece dilde olmadığını aynı zamanda faaliyet ve eylemlerde de kendini gösterdiğini bir defa da bütün dünyaya, Türkiye'ye inşallah gösterecektir. Sultan Alparslan'ın burada defnedilmediğini biliyoruz, kimseyi de kandırdığımız yok. Ama burada bir anıt yapacağız. Onu gören insanlar 'Sultan Alparslan'a bir Fatiha okuyalım, onun kutlu askerlerine bir Fatiha okuyalım.' diyecekler." diye konuştu.

Toplantıya AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, Emniyet Müdürü Zafer Akta, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.