Muş

MŞÜ'de 13 akademisyen öğretim üyeliğine yükseldi

17:10 04 Ekim 2018
MŞÜ'de 13 akademisyen öğretim üyeliğine yükseldi

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ), 2018 -2019 akademik yılında öğretim üyeliğine yükselen akademisyenler için "berat takdim" töreni düzenlendi.

MŞÜ Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, biri doçent öğretim üyeliğine yükselen 13 akademisyene berat takdim edildi.

Törende konuşan Vali Aziz Yıldırım, dünyada birçok üniversite olduğunu, Türkiye'deki üniversite sayısının da 200'e yaklaştığını söyledi.

Yıldırım, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Bugün 82 milyon civarında nüfusumuz var. Üniversite öğrencilerimizin sayısı 7,5 milyon civarında. Siz idare edeceksiniz Türkiye'yi. Sizlerin omuzunda çok büyük bir yük var. Çünkü geleceği size bırakıyoruz. Uluslararası toplantılarda sizler başı çekeceksiniz. Hem Türkiye'yi temsil edeceksiniz hem de Türkiye'nin haklarını siz savunacaksınız." dedi.

Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat da Batman'da yaşanan terör saldırısını anımsatarak, "Bugün malumunuz elim bir hadise yaşadık. Şehitlerimiz var, yaralılarımız var. Yüce Rabbimiz inşallah bu ateşe bir su döksün. Hain emeller peşinde koşan terör mihraplarını bir an önce sonunu getirsin. Ülkemizin birliğini ve dirliğini daim etsin." diye konuştu.

Törene Belediye Başkanı Feyat Asya ve İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.