Muş

Muş'ta kız Kur'an kursu açılışı

11:20 08 Ekim 2018
Muş'ta kız Kur'an kursu açılışı

Muş'ta, hayırsever Hüsamettin Memiş'in annesi Ayşe Memiş adına yaptırdığı 100 yataklı kız Kur'an kursu törenle hizmete açıldı.

Sütlüce Mahallesi'nde yapımı tamamlanan kursun açılış töreninde konuşan Vali Aziz Yıldırım, çocukların ilk öğretmenlerinin anneler olduğunu söyledi.

Annelerin bilgili olmasının, çocukların topluma faydalı bireyler olarak yetişmesine önemli katkı sağladığını vurgulayan Yıldırım, "Bugün buralarda hem Rabbini hem Peygamberini hem de Kur'an'ı bilen bir anneyi yetiştirmek çok önemli. Onun için bu tesisi bizlere kazandıran hayırseverimiz Hüsamettin Memiş'e teşekkür ederim. İnşallah yaptıkları bu güzel tesis başkalarına da örnek olur." diye konuştu.

İl Müftüsü Alaeddin Bozkurt da kentte ilk kez 100 kişilik kız Kur'an kursu açıldığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Kursumuz 4 katlı ve 100 yatak kapasiteli. Kızlarımız 4. sınıftan 8. sınıfa kadar hem okul okuyacak hem de burada hafızlık öğrenecekler. Hazırlık sınıfından sonra Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla bir sene ara vererek 1,5 yılda çocuklarımızı hafız yapmayı amaçlıyoruz. Şu anda 70 öğrencimizin kaydını yaptık. Kursu bize kazandıran hayırsever vatandaşımıza teşekkür ederim."

Törene Belediye Başkanı Feyat Asya, hayırsever Hüsamettin Memiş, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.