Muş

Muş'ta çiftçiden 135 bin ton pancar alındı

10:55 09 Ekim 2018
Muş'ta çiftçiden 135 bin ton pancar alındı

Muş Şeker Fabrikası Müdürü Hakim Gündoğdu, 13 Eylül'den bu yana çiftçiden 135 bin ton pancar aldıklarını bildirdi.

Gündoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, fabrikanın bu yıl 3 ilde, 56 köyde, 3 bin 519 çiftçi ile 363 bin ton şeker pancarı üretimi yaptığını söyledi.

Fabrikanın bu kapsamda 13 Eylül'den bu yana Muş'ta 135 bin ton pancar alımı yaptığını anlatan Gündoğdu, "Bu yıl çiftçilerimizden 330 bin ton pancar alımı gerçekleştiriyoruz. Bu pancardan 42 bin ton kristal şeker, 12 bin ton melas, 81 bin ton küspe üretimi yapacağız." dedi.

Gündoğdu, fabrikada günde 4 bin ton pancar işlediklerini, 13 Eylül'de başlayan kampanyanın 5 Aralık'ta sona ereceği kaydetti.

Çiftçilerin haklı olarak pancarını bir an önce teslim etmek istediğini vurgulayan Gündoğdu, "Ancak çiftçimizin biraz daha sabırlı olmasını bekliyoruz. Şu anda pancar alımlarımız devam ediyor. Pancar, silolarda fazla beklediği zaman hemen çürüyor. Sonuçta pancarın çürümesi memlekete zarar verir. Bu sebeple çiftçilerimizden tahammül bekliyoruz. Gelecek sene daha programlı alım yapacağız." diye konuştu.

Rafineri Başustası Ali Bulut ise fabrikada doğal ve el değmeden toz şeker ürettiklerini, tatlandırıcı ve katkı maddesi kullanmadıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.