Muş

Bu kez hastaları değil "okulu iyileştirdiler"

11:03 11 Ekim 2018
Bu kez hastaları değil "okulu iyileştirdiler"

YAHYA SEZGİN - Muş'un Varto ilçesinde bir grup sağlık çalışanı, Esenler İlkokulunun temizlik ve tadilatını yaparak sağlığın yanı sıra eğitime de katkıda bulundu.

Varto Devlet Hastanesinde görevli aralarında doktor, hemşire ve ebelerin de bulunduğu yaklaşık 40 sağlık çalışanı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçerek eğitim alanında vermek istediklerini iletti.

Milli Eğitim Müdürlüğünün, ilçe merkezine 40 kilometre mesafedeki Esenler Köyü İlkokulunun tadilat ve badanaya ihtiyacı olduğunu bildirmesi üzerine sağlık çalışanları, gerekli malzemeleri temin ederek okula gitti.

Okulun sıra, masa, kapı, pencere ve yerlerini temizleyerek tadilatını yapan, dış cephesini boyayan sağlık çalışanları, öğrencilere kitap ve kırtasiye malzemesi de dağıttı.

- "Öğrencilerden çok biz sevindik"

Varto Devlet Hastanesi Başhekimi Anestezi Uzmanı Yusuf Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanedeki sağlık çalışanları ile gönüllü olarak eğitime destek vermek istediklerini söyledi.

Sabah erken saatlerde köye gidip okulu elektrik ve su tesisatından bayrak direğine kadar tadilattan geçirdiklerini anlatan Demir, "Bizi köyde boya yaparken gören hastalarımız çok şaşırdılar. Gelip yardım etmek istediler ama biz kabul etmedik. Çünkü 40 kişilik ekiple geldiğimizi ve rahatlıkla okulu yenileyebileceğimizi belirttik. Öğrencilerimize hediyeler ve kitaplar da alıp onları sevindirmek istedik. Aslında öğrencilerden çok biz sevindik çünkü bizim için de bir değişiklik oldu." ifadesini kullandı.

Hastane Müdürü Mehmet Yıldız ise doktorlar ve hastane personeliyle hem motivasyon hem de topluma faydalı bir şeyler yapmak için okulda çalışma gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Okulun boya ihtiyacının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce karşılandığını aktaran Yıldız, "Biz de okulun ihtiyacı olan malzemeler ile öğrenciler için hediyeler aldık. Okulu boyamaya eşi ve çocuklarıyla gelenler oldu. Okulumuzun temizlik işlerini yaparak onardık ve boyadık. Ortaya çok güzel bir iş çıktı. Okulumuzun hiçbir eksiği kalmadı. Çok faydalı ve güzel bir iş çıkardığımızı düşünüyorum." dedi.

Uzman Dr. Hande Güngör de böyle güzel bir çalışmaya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.