Muş

Minik öğrencilere üniversitelilerden yardım

11:48 22 Ekim 2018
Minik öğrencilere üniversitelilerden yardım

Muş Alparslan Üniversitesi (MAÜ) Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu, "Biriktirdiğin Değil, Paylaştığın Senindir" sloganıyla 5 bin öğrenciye ulaştı.

MAÜ Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu, "Biriktirdiğin Değil, Paylaştığın Senindir" sloganıyla hayata geçirdikleri yardım kampanyasıyla Kapılı Köyü Ortaokulunda eğitim gören öğrencilere kitap, defter, kalem, silgi, kalemtıraş ve ana sınıfı öğrencilerine çeşitli oyuncaklar dağıttı.

Topluluk Danışmanı Hatip Erdoğmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplulukların yaklaşık 3 yıldır 40 köy gezdiğini ve yaklaşık 5 bin öğrenciye ulaşarak yardım dağıttıklarını söyledi.

Köy okullarında öğrenim görün öğrencilere kitap, defter, kalem, silgi, kalemtıraş ve ana sınıfı öğrencileri için çeşitli oyuncaklar dağıttıklarını belirten, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar 40 köye ve 5 bin öğrenciye ulaştık. Bu köylerdeki öğrencilerimize çeşitli hediyeler ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu hediyelerin içerisinde kitap kırtasiye malzemeleri ve bazı okullarımıza oyuncak yardımlarında bulunduk. Burada temel amacımız üniversitedeki öğrencilerimizin köylerde okuyan çocuklarımızla buluşmaları, bir araya gelmeleri, çocuklara iyilikte bulunmalarıdır. Bu çocuklarında bu iyiliği görüp büyüdüklerinde bunları model almaları ve ileri dönemlerde onların da bu ablaları gibi aynı iyiliği merhameti paylaşmalarını amaçlıyoruz. Sadece hediye verip gitmek tabi ki de olmaz. Biz aynı zamanda öğrencilerimizin onlarla bir şeyler paylaşmalarını, sohbet etmelerini ve birlikte çeşitli oyun sergileyerek kaynaşmalarını sağlıyoruz."

Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Aksu da topluluğun 3 yıldır ihtiyacı olan köy okullarına kırtasiye ve giyim tarzı yardımları ulaştırdığını belirterek, "Hayırsever vatandaşlarımızdan aldıklarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar. Bu tür etkinlikler örnek etkinliklerdir. Hem üniversite öğrencilerimizin halkla bütünleşmesi, dayanışma içinde olması kaynaşması noktasında örnek bir uygulamadır." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.