Muş

Muş'ta okul servisi denetimleri

15:48 31 Ekim 2018
Muş'ta okul servisi denetimleri

Muş İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nün okul servislerine yönelik denetimleri sürüyor.

Merkez 2071 Melikşah Ortaokulu çevresinde denetim yapan ekipler, sürücüleri bazı konularda uyarırken, öğrencilere de bilgilendirmede bulundu.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Ersin Dilaver, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan denetimde rehber personel bulundurulması, emniyet kemeri, ehliyet ve ruhsat, otomatik kapı, ışıklı okul taşıtı ve dur levhaları, araç muayenesi, sigorta bilgisi, araçların bakım ve temizliği ve gerekli diğer evrakların kontrol edildiğini söyledi.

Yönetmeliğe uygun kriterlerin sağlanması konusunda hassas davrandıklarını ve eksikliklerin giderilmesi için denetimlere büyük önem verdiklerini aktaran Dilaver, "Eğitim ve öğretim döneminin başlamasından bu yana 739 araç kontrol edilmiş ve eksiğini gidermeyen araç sürücülerine gerekli cezai işlemler uygulanmıştır. Öğrencilerimizin güvenliği için denetimlerimiz aralıksız devam edecektir." diye konuştu.

Okul Müdürü Sancak Gündoğdu ise trafik denetimlerinin öğrenciler için önem arz eden uygulamaların başında geldiğine vurgu yaparak, "Küçük yaşlardan itibaren çocukların trafik kurallarını öğrenmesi ve önemsemesi bizler için son derece önemli. Toplum olarak bazı zamanında gerekli hassasiyetleri gösteremiyoruz. Ne zaman ki olumsuz bir olay olduğunda o zaman daha yeni önlem almaya çalışıyoruz. Bunlar yeterli olmuyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.