İtalyan orkestra şefi Abbado öldü

Dünyaca ünlü İtalyan orkestra şefi Claudio Abbado, 80 yaşında hayatını kaybetti.

İtalyan orkestra şefi Abbado öldü
İtalyan orkestra şefi Abbado öldü
GİRİŞ 20.01.2014 14:23 GÜNCELLEME 20.01.2014 14:23

İtalyan şef Abbado'nun bir süredir hastalığı sebebiyle tedavi gördüğü Bologna'da, bu sabah yaşamını yitirdiği ailesinden yapılan, "Bu sabah saat 08.30'da Claudio Abbado, aile üyelerinin etrafında olduğu bir anda huzurlu bir şekilde öldü" açıklamayla duyuruldu.

Milano'da 26 Haziran 1933'te müzisyen bir ailenin çocuğu olarak doğan Abbado, 1955'te Milano konservatuvarında piyano üzerine eğitim görürken, Viyana'da Hans Swarowsky'den orkestra şefliği eğitimi aldı.

Milano'nun dünyaca ünlü La Scala operasında uzun yıllar müzik direktörlüğü yapan Abbado, 1971'de Viyana Devlet Operası'nda sürekli şef olurken, Berlin Filarmoni, Londra Senfoni ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Chicago, New York gibi kentlerinde de konuk şeflik yaptı.

Abbado, 1966 yılında La Scala operasında, Franco Zeffirelli'nin yönettiği ve Leyla Gencer'in de başrolde olduğu Aida operasının şefliğini üstlenmişti.

Şef Abbado, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından 30 Ağustos 2013'te atanan 4 hayat boyu senatörden de biriydi. Abbado, kültür alanında İtalya'ya kazandırdıklarından ötürü hayat boyu senatörlükle taltif edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı