Sudanlı savaş yetimlerinin sesi...

Daha önce 'Esma'nın Gözleri' adlı eseriyle dikkat çeken Yusuf Eker'den yeni çalışma.

Sudanlı savaş yetimlerinin sesi...
Sudanlı savaş yetimlerinin sesi...
GİRİŞ 10.04.2014 15:54 GÜNCELLEME 16.04.2014 15:08

Daha önce Mısır İhvan Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci'nin kızı ve Mısır direnişinin sembolü şehit Esma anısına bestelediği  " ESMA'NIN GÖZLERİ " adlı esere çektiği video kliple dikkatleri Mısırda yaşanan demokrasi dramına çeken Tiyatro ve Özgün Müzik Sanatçısı Yusuf Eker, bu kez bir yardım kuruluşunun yetim projesine destek olmak adına kendisinin bestelediği " Yetim Rahmettir " adlı eser ve bu esere Sudan savaş yetimleriyle çektiği video kliple Afrika'da yaşayan savaş mağduru yetim çocukların sesini duyuruyor…

Ribat İnsani Yardım Derneğinin yürüttüğü yetim projesi kapsamında Sudandaki izlenimlerini aktaran Eker:     

" Güvenlik zaafiyetinin hat safhada olduğu bir ülkedesiniz, herkes her an tetikte ve tedirgin. Dolayısıyla bu sizde o bölgeye gitmeden evvel bir önyargı oluşturabiliyor.Fakat kara kıtaya ayak basar basmaz savaş mağduru yetimlerin verdiği hayat mücadelesini gözlemlediğinizde sözün bittiği, kelamın tükendiği, boğazların düğümlendiği yerde olduğunuzun farkına varıyorsunuz. Nutkunuz duruyor sanki, nefesiniz kesiliyor. Tepkisiz kalamazdım. Evet yapabildiğim tek şeyi yaptım ve bu dramı dilim döndüğünce biraz olsun haykırmak adına bir eser ve bu esere de bir video klip çekme fikri geldi aklımıza. Bir sanatçı olarak elimizden gelen bu. Tam bu sırada " Yetim Rahmettir " eseri yetişti imdadımıza. Umarım halis niyetle çektiğimiz bu video klip amacına ulaşır" dedi.

Sudanlı savaş yetimlerinin dramını tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren video klipte Yusuf Eker'in özellikle üzerinde durduğu infak teması şu dizelerle sık sık dile getiriliyor:

*Gönlünü aç ki, aç kalmasın yetimler…Yetim rahmettir, yetim sabırdır, imtihandır, imtihandır…
Mayıs ayında sevenleriyle buluşturmayı hedeflediği" AŞK OKUNUR " adlı yeni albümünün de detaylarını paylaşan Eker, " Yetim Rahmetttir " ve "Esmanın Gözleri"  adlı eserleri yeni albümünün alt yapı temasına uygun şekilde yeniden aranje edilerek seslendirileceğinin de müjdesini verdi.

Klibin son sahnesinde ellerindeki Türk Bayrağı basılı balonlarla kameralara gülümseyen savaş mağduru Sudan'lı yetimlerse izleyenlere manidar bir mesaj veriyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu